About Us
Produk kami dieksport ke:

Australia (Perth & Brisbane), Papua New Guinea, Korea Selatan, UAE, QATAR, Bahrain, India, Brunei, Thailand, Singapura, Filipina, Hong Kong, Sudan, Maldives.
 


Berasal & Sejarah ISTIQ
 

Nama ISTIQ berasal dari berkataan ISTIQamah, yang bermaksud "ketekunan dalam mengamalkan kebajikan" dalam bahasa Arab. Berdasarkan konsep kehidupan kini, ISTIQ telah dibentuk, dan kami mencontohkannya dalam perniagaan kami dengan terus-menerus dan secara konsisten untuk meningkatkan produk dan perkhidmatan kami untuk pelanggan kami.

Ditubuhkan pada tahun 1995, kami telah berkembang menjadi salah satu syarikat terkemuka di Perindustrian dan Bangunan Akustik. Perkhidmatan kami mengandungi membekal produk, rekabentuk, fabrikasi dan pemasangan projek akustik yang diberikan.


Pengkhususan ISTIQ
 

ISTIQ Noise Control berkhusus dan diiktiraf dalam aplikasi yang melibatkan set sistem penjana, blower, pemampat, tekan mesin dan sistem HVAC. Semua kerja kami dalam mengawal kebisingan pada aplikasi ini sama ada memenuhi atau melebihi keperluan yang ditetapkan oleh Jabatan Alam Sekitar Malaysia (JAS) dan Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP).

Apabila membina bilik muzik, studio, dewan atau auditorium, kemahiran dan kerja kami adalah terbaik. Kami berbangga dalam membina projek-projek dan berasa berbangga dengan pencapaian kami. Hampir semua pelanggan kami menunjukan kepuasan mereka kepada kami; satu cara atau yang lain.

Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan pengukuran bunyi dan mendapatkan kelulusan daripada JAS.

Pada tahun 1997, ISTIQ Fabrication, syarikat subsidiari kami ditubuhkan untuk kemajuan dalam menghasilkan produk Acoustic kami. Tugasnya adalah untuk memperoleh dan melaksanakan teknologi pembuatan terkini sambil mengekalkan kos dengan berkesan. Tetapi, di atas semua adalah untuk memastikan bahawa produk ISTIQ adalah standard dan kualiti untuk memenuhi keperluan orang tempatan dan juga orang dari tempat lain.

Produk ISTIQ digunakan secara berluasan di seluruh Malaysia dan Singapura. Kami juga membekalkan ke Hong Kong, Taiwan, Maladewa dan Angola. Kami berasa bangga untuk mendapat pengiktirafan daripada para pelanggan seperti Matsushita, Shell, HAWLETT PACKARD, Petronas, Volvo, Traktor dan SIEMENS. Komitmen kami untuk menyediakan perkhidmatan dan sokongan kepada semua pelanggan.

 
Polisi Kualiti

 

Dalam ISTIQ GROUP, kami berusaha untuk reka bentuk, menghasilkan, memasang dan menyediakan produk dan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan kami melalui:
  • Komited dalam melaksanakan sistem pengurusan kualiti,
  • Berusaha untuk meningkatkan keberkesanan Sistem Pengurusan Kualiti ISO 9001: 2008,
  • Untuk memastikan Objektif Kualiti di semua peringkat disemak dan ditingkatkan secara berterusan,
  • Didedikasikan dan bertanggungjawab kepada semua tugas yang diamanahkan oleh syarikat.
  • Pembangunan Sumber Manusia.

Dasar Keselamatan, Keselamatan & Alam Sekitar Polisi
 

Pekerja adalah aset kita yang bernilai. Kami komited untuk menyediakan, menyelenggara dan memperbaiki persekitaran kerja selamat dan kesihatan yang berterusan dan mematuhi keperluan undang-undang dan keperluan lain yang berkaitan dengan kesihatan, keselamatan dan alam sekitar.


Dasar Keselamatan, Keselamatan & Alam Sekitar Objektif
 

Bekerja ke arah kosong kemalangan, penyakit pekerjaan dan pencemaran alam sekitar: -
  1. Menyediakan sumber yang mencukupi untuk pelaksanaan program Kesihatan, Keselamatan & Alam Sekitar.
  2. Melaksanakan Pekerjaan Sistem Pengurusan Kesihatan, Keselamatan & Alam Sekitar yang berkesan pada setiap masa.
  3. Kurangkan risiko kepada tahap Kesihatan, Keselamatan & Alam Sekitar serendah mungkin dan munasabah untuk berlatih.

Pensijilan
 


 
Switch To Desktop Version